Voeding & diëtetiek

Iedereen heeft voeding van voldoende kwaliteit en kwantiteit nodig om in leven te blijven en te kunnen functioneren. Voldoende en goede voeding is nodig om de noodzakelijke behandelingen (chemotherapie/bestralingen/operatie) te kunnen doorstaan, want voeding kan het ziekteproces bij kanker niet rechtstreeks beïnvloeden maar heeft wel een belangrijke ondersteunende rol. Helaas is voldoende en goede voeding niet altijd vanzelfsprekend.

Zo kan kanker veranderingen veroorzaken in de stofwisseling, waardoor u een verminderde eetlust ervaart en mogelijk meer energie verbrandt dan normaal. Ook kan u als gevolg van de chemotherapie en/of immunotherapie bijwerkingen ervaren zoals verminderde eetlust, misselijkheid, pijn of een verandering in smaak. Hierdoor kan er gewichtsverlies optreden, wat bij kanker vaak gepaard gaat met verlies van spiermassa. Doordat u spiermassa verliest gaat de conditie achteruit. We spreken dan van ondervoeding. Ondervoeding bij kanker is een ongunstige factor.

In het Bravis Oncologiecentrum is vorig jaar begonnen met het introduceren van voeding die, qua samenstelling en smaak, gericht is op de wensen van patiënten met kanker. Graag willen wij u, als patiënt van het oncologiecentrum, met dit receptenboekje laten zien wat deze andere voeding inhoudt en stimuleren om de stap te maken er thuis mee aan de slag te gaan. In het tweede deel "De Zomer" wordt er vooral aandacht besteed aan bewust eten. Met de mening "het moet lekker zijn anders eten we het niet" is dit boekje samengesteld.

Heeft u vragen?

Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag verder en geven u de beste ondersteuning!

U kunt ons gemakkelijk bereiken via het contactformulier of telefonisch via onderstaand telefoonnummer.

088 - 70 66 820

Adresgegevens
Bravis Oncologie Centrum
Boerhaavelaan 21
4708 AE  Roosendaal

Routebeschrijving      Parkeren