Begeleiding en nazorg

Begeleiding

Wanneer de diagnose kanker is gesteld, breekt er voor u en uw naasten een moeilijke en onzekere tijd aan. Lichamelijk en geestelijk krijgt u heel wat te verwerken. Veel mensen hebben dan, meer dan anders, behoefte aan steun van anderen. Het kan zijn dat u voldoende steun of hulp krijgt van familie en vrienden, maar soms is er meer hulp of ondersteuning nodig.

Het kan handig zijn om voor een volgende afspraak de lastmeter in te vullen. De Lastmeter is een vragenlijst die u invult en daarna met uw arts of life coach bespreekt.

In het Bravis Oncologie Centrum krijgt u steun van uw medisch specialist en uw life coach. Het uitgangspunt van de geboden ondersteuning is het feit dat kanker niet alleen je lijf raakt, maar heel je leven. Met name de life coach gaat samen met u kijken hoe er een balans kan worden gevonden tussen de negatieve energie die uw ziekte kost en de positieve energie die u uit het leven haalt. Aan de hand van de leefgebieden wordt besproken op welk gebied u problemen ondervindt en samen met u naar een manier gezocht om u daarbij te helpen. Dit kan door het inschakelen van gespecialiseerde hulpverleners, zoals psycholoog en maatschappelijk werk in het Bravis ziekenhuis. Maar ook buiten het ziekenhuis zijn er mogelijkheden voor ondersteuning of voor contact met lotgenoten als dit meer bij uw behoefte of situatie past.

Nazorg

Op het moment dat de behandeling is afgerond kunt u in een ‘zwart gat’ terecht komen. De afspraken in het ziekenhuis worden minder en de aandacht vanuit uw omgeving neemt af. Zelf zou u graag het leven van voor de diagnose zo snel mogelijk terug willen. Toch is het soms moeilijk om de draad van het “gewone leven” weer op te pakken. Dit kan een verwarrende en moeilijke periode zijn. Ook in deze periode kan uw life coach ondersteuning bieden of voor een verwijzing zorgen. Kijk ook eens op kanker.nl voor tips of ervaringen van anderen. Voor adviezen over een gezonde leefstijl en informatie over oncokompas kunt u op onderstaande afbeeldingen klikken. 

voeding.jpg

Gezonde leefstijl

oncokompas.png

Onco Kompas

Daarom kiest u voor Bravis Oncologie Centrum

  • Alle zorg op één plaats
  • De beste oncologische zorg
  • Van huisarts tot behandelplan
  • Ondersteuning van de 12 leefgebieden