Klinische oncologische afdeling 3C

Op locatie Roosendaal bevindt zich de Klinische Oncologie Afdeling op de derde verdieping, bekend als afdeling 3C. Als onderdeel van het Bravis Oncologie Centrum op de begane grond, bieden we gespecialiseerde zorg voor patiënten die te maken hebben met de uitdagingen van kanker. Ons doel is om samen naar een evenwicht te zoeken tussen de negatieve energie die kanker kost en de positieve energie die patiënten uit het leven halen. Kanker raakt niet alleen je lijf, maar je hele leven.

 

Oncologie Centrum, verpleegafdeling 3C

De afdeling oncologie op 3C is een onderdeel van het Bravis Oncologie Centrum, waar we patiënten met kanker behandelen en ondersteunen. Of het nu gaat om chemotherapie, klachten na behandeling, pijnbestrijding of begeleiding in de palliatieve of terminale fase, onze opgeleide (oncologie)verpleegkundigen staan dag en nacht voor u klaar.

Kamers

Onze afdeling telt 16 bedden, verdeeld over een- twee- en driepersoonskamers, waardoor we flexibel kunnen inspelen op de individuele behoeften van elke patiënt. Naast de reguliere patiëntenkamers beschikken we ook over een speciale hospicekamer. Deze ruimere en huiselijke kamer is bedoeld voor patiënten die langer opgenomen moeten blijven of niet meer met ontslag kunnen of willen. De kamer is zo ingericht dat er voldoende ruimte is voor familieleden, inclusief de mogelijkheid om te blijven overnachten.

Team

Op de Oncologie Afdeling staan opgeleide (oncologie)verpleegkundigen en verpleegkundigen in opleiding voor u klaar. Zij geven advies, uitleg en eventueel verzorging bij onderzoeken en behandelingen, zoals chemotherapie. Onze verpleegkundigen helpen ook met emotionele steun en begeleiding. Naast de verpleegkundige zorg werken er voedingsassistenten, afdelingsassistenten en secretaresses.
Wij werken  nauw samen met verschillende disciplines, waaronder oncologen, longartsen, pijnartsen en geestelijk verzorgers. Deze multidisciplinaire benadering stelt ons in staat om alle facetten van de ziekte effectief aan te pakken.

Oncologen/hematologen:

Wekelijks loopt er een vaste arts visite op de afdeling. Het kan dus zijn dat u die week een andere arts spreekt dan waarbij u onder behandeling bent op de polikliniek. 's Ochtends loopt de arts visite met de verpleegkundige, zij zullen met u aan bed het beleid in relatie met uw wensen en behoeften bespreken. Om u en uw familie op de hoogte te brengen over het beloop van de opname, wordt er mogelijk een familiegesprek ingepland. 

Palliatieve en Terminale Zorg

Naast actieve behandelingen richten we ons ook op de begeleiding in de palliatieve en terminale fase. We begrijpen dat deze momenten bijzonder gevoelig zijn en streven ernaar om zowel u als uw dierbaren te ondersteunen. Ons team staat klaar om te helpen bij symptoombestrijding, het bieden van emotionele ondersteuning en het waarborgen van een waardige en comfortabele laatste fase.

Bezoektijden

Van 14.00-20.00 uur: U mag maximaal 2 naasten ontvangen. Wie de naasten zijn, bepaalt u zelf.  
Van 18.00-20.00 uur: U mag 2 personen op uw kamer ontvangen.

Bereikbaarheid

De Oncologie afdeling is telefonisch bereikbaar op 088-7068248

Locatie

voor de klinische afdeling gaat u naar de derde verdieping. Vanuit de lift gaat u rechtsaf.

2024 klinische afdeling 3c foto 1.jpg
2024 klinische afdeling 3c foto 2.jpg
2024 klinische afdeling 3c foto 3.jpg