Dagbehandeling

In het Bravis Oncologie centrum vinden oncologische behandelingen plaats waarvoor een opname van maximaal één dag nodig is.

De behandelingen die op onze dagbehandeling plaatsvinden, worden door gespecialiseerd oncologieverpleegkundigen verricht. Deze behandelingen kunnen bestaan uit het toedienen van medicatie in de vorm van chemotherapie en/of immuuntherapie per infuus of injectie. Daarnaast wordt het toedienen van bloedtransfusies, bloedafname en het doorspuiten of verzorgen van uw port-a-cath of picc katheter op de dagbehandeling verzorgd.

Per behandeling verschilt de opnameduur; U kunt dus 15 minuten op onze afdeling verblijven, maar soms ook 8 uur. Het is dan ook vaak prettig iets mee te nemen om de tijd door te komen, zoals een tijdschrift, boek, tablet of laptop.
Sommige behandelingen kunnen tegenwoordig ook bij u aan huis plaatsvinden. Voor meer informatie klikt u hier.

Tijdens uw opname zal onze voedingsassistente u voorzien van heerlijke kleine eiwit verrijkte hapjes. Deze geliefde hapjes hebben we inmiddels gebundeld in receptenboekjes, welke u kunt terugvinden bij het leefgebied voeding&dietetiek. U hoeft dus zelf geen eten en drinken mee te nemen.

U kunt ook andere disciplines tegenkomen op de afdeling, zoals een geestelijk verzorger, life coach of een diëtiste.

Wanneer je een  behandeling moet ondergaan, heb je graag je dierbaren dicht bij je. Vanwege de privacy, rust en het infectiegevaar op de dagverpleging is helaas niet toegestaan om een begeleider mee te nemen naar de dagverpleging (met uitzondering van uw eerste behandeling). Wij begrijpen hoe belangrijk de steun van uw partner, kinderen of ander naaste is, maar moeten deze regels strikt hanteren om u en uw medepatiënten te beschermen. We rekenen op uw begrip.

Mochten er complicaties optreden of moet u langer blijven dan verwacht, dan wordt u overgeplaatst naar de kliniek Oncologie.

Het Bravis Oncologie centrum heeft een eigen Facebookpagina en Instagrampagina. Deze kunt u volgen voor het laatste nieuws op oncologisch gebied, maar houdt u ook onze website in de gaten voor het laatste nieuws en de agenda. 
U kunt de dagbehandeling bereiken op telefoonnummer: 088 70 66 825

foto dagbehandeling8.jpg
foto dagbehandeling6.jpg
foto dagbehandeling4.jpg