Mijn partner heeft kanker

Kanker treft niet alleen de patiënt, maar ook de naasten van die persoon. De partner of het gezin staat óók een zware tijd te wachten. U wilt uw partner op alle mogelijke manieren helpen, maar tegen de kanker zelf kunt u niks doen. Dat is zwaar.

Naast het hulpeloze gevoel dat veel partners ervaren, komen daar ook nog de taken van de ander bij. Werk, kinderen en huishouden zijn allemaal taken die meer op u zullen komen te rusten. Hoewel het misschien vreemd voelt: het is belangrijk dat u ook tijd neemt om u bij uw gevoelens stil te staan en ze te verwerken.

Realiseer u dat u niet alleen staat. Durf om hulp te vragen als u het niet samen kunt oplossen. Bespreek uw problemen met de life coach. Het kan handig zijn om van tevoren de lastmeter in te vullen. De Lastmeter is een vragenlijst die u invult en daarna met uw arts of life coach bespreekt. Uit uw antwoorden op de vragen wordt duidelijk van welke problemen of zorgen u op dat moment last heeft. Dit kan uw life coach helpen, om samen met u te bepalen welke ondersteuning past bij u en uw situatie. 

Meer informatie

www.kanker.nl 
www.gezondheidsnet.nl 
www.kwf.nl
www.stichting-ook.nl
brochure kanker en je relatie