Ondersteuning diëtetiek

De diëtist

Het is belangrijk dat u tijdens en na uw behandeling een zo goed mogelijke conditie heeft. Voeding is daar een belangrijk onderdeel van. De diëtist zorgt – aan de hand van een op maat gemaakt plan – dat u voldoende voedingstoffen binnen krijgt. U kunt bij uw diëtist ook terecht voor hulp bij onbedoeld gewichtsverlies of ongewenste gewichtstoename en problemen zoals smaakverandering, verminderde eetlust, misselijkheid en vermoeidheid.

Verschillende soorten begeleiding

  • Specifieke patiëntengroepen, zoals bijvoorbeeld patiënten met slokdarmkanker en maagkanker, worden begeleid door een diëtist van het Bravis ziekenhuis. Deze begeleiding vindt plaats tijdens de behandeling in het Oncologie Centrum of op de dagbehandeling.
  • Overige patiënten worden thuis begeleid door een diëtist van buiten het ziekenhuis. Bijvoorbeeld door – in oncologie gespecialiseerde - diëtisten van The Right Meal of Thuiszorg West Brabant (TWB). Deze begeleiding wordt gedaan door middel van spreekuur bij u in de buurt, een digitaal of telefonisch consult en een diëtist kan - indien nodig -  op huisbezoek komen.

Uw life coach of arts kan zorgen voor een doorverwijzing naar de diëtist.

Behandeling buiten het ziekenhuis

  • Thuiszorg West Brabant (TWB)

De diëtisten van TWB houden spreekuur op verschillende locaties in West-Brabant. Wanneer u niet in de gelegenheid bent om naar het spreekuur te komen, kan de diëtist (onder bepaalde voorwaarden) ook op huisbezoek komen. U vindt meer informatie op https://www.twb.nl/thuiszorg/dietist/

  • The Right Meal
    De diëtisten van The Right Meal begeleiden u thuis door middel van (beeld)bellen. Na een eerste gesprek krijgt u ook toegang tot The Right Meal-app. In deze app vindt u een persoonlijk voedingsplan en 75 recepten die passen bij uw situatie, voedingsbehoefte en smaakvoorkeuren. Uw life coach kan zorgen voor een doorverwijzing, maar u kunt u ook zelf aanmelden via www.therightmeal.nl. U vindt meer informatie in de folder of het filmpje hier onder:  

U kunt ook worden begeleid door een zelfstandig gevestigd diëtist bij u in de buurt, met de specialisatie oncologie. Voor meer informatie hier over kunt u kijken op https://www.verwijsgidskanker.nl/