Voeding tijdens chemotherapie

Producten met visolie lijken de werking van bepaalde chemotherapie tegen te kunnen werken. Het advies is om een korte periode (dat wil zeggen 24 uur voor t/m 24 uur na toediening van de chemotherapie) geen visoliesupplementen of vette vis te gebruiken. Dit is alleen van toepassing bij chemotherapie via een infuus.
Vette vis zijn onder andere: haring, bokking, makreel, zalm, sardientjes en ansjovis. Magere vissoorten zoals schol, tong, kabeljauw, koolvis, tilapia en pangasius kunt u wel gebruiken. Als u drinkvoeding gebruikt, vraag dan aan uw diëtist om drinkvoeding zonder toevoeging van visolie.

Tijdens of na de behandeling is het mogelijk dat uw smaak veranderd. Het is belangrijk om dan verschillende voedingsmiddelen uit te proberen om te kijken wat u wel smaakt. Op voeding&kankerinfo kunt u tips vinden om met deze smaakverandering om te gaan.

Mocht u willen weten of dit advies ook van toepassing is bij uw chemokuur, bespreek dit met uw life coach.