Ondersteuning van de fysiotherapeut

Tijdens of na de behandeling bij kanker lukt het soms niet om zelf voldoende in beweging te komen. Dit kan komen omdat u snel vermoeid bent, pijn heeft of last heeft van zwellingen (oedeem). Daarnaast kunt u zich inactief voelen of soms somber.

Een gespecialiseerde oncologie-fysiotherapeut kan u in dit soort situaties bijstaan.

Deze fysiotherapeut is speciaal geschoold in de begeleiding van mensen met kanker. Uit onderzoek blijkt dat het veel voordelen heeft om tijdens de behandeling tegen kanker al een behandelprogramma te volgen bij een oncologie-fysiotherapeut.

Ook als de behandeling tegen de kanker is afgerond kunnen klachten sneller verminderen door op een goede manier te trainen

In de afbeelding hieronder wordt dit duidelijk gemaakt.

(afbeelding volgt)

In onze regio zijn diverse fysiotherapiepraktijken die oncologische zorg bieden.Er zijn prakijken met fysiotherapeuten met specialisatie oncologie en praktijken waar niet oncologie-gespecialseerde fysiotherapeuten werken. Uiteraard bent u vrij om een fysiotherapeut te zoeken, die bij u past. Indien uw verzekering erom vraagt, kunnen wij u een verwijzing geven. Het is verstandig met uw verzekering te overleggen in welke mate deze ondersteuning vergoed wordt.

In het Bravis ziekenhuis kunt u ook terecht voor oncologische revalidatie. Wanneer er problemen zijn is op gebied van bijvoorbeeld krachtverlies en psychosociale problematiek, kan uw specialist of uw life coach u verwijzen naar de oncologische revalidatie.

Op de website van het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland) vindt u ook informatie over revalideren bij kanker.