Littekens

Littekens zijn huidafwijkingen die ontstaan na genezing van wonden. Als de wondgenezing wordt verstoord, ontstaan littekens die klachten geven, zoals verharding, verkleving, verdikking, jeuk en pijn. Dit heeft verschillende oorzaken . Ook de locatie van het wondgebied speelt een rol. Een huidtherapeut kan deze klachten verminderen.

Voor de behandeling door een huidtherapeut is een verwijzing gewenst van uw behandelend specialist of life coach. De vergoedingen verschillen per zorgverzekeraar en polis. Vraag er naar bij uw zorgverzekeraar. Op www.huidtherapie.nl vindt u meer informatie, inclusief de adressen van huidtherapeuten in de regio.

Look Good…Feel Better

Veel gehoorde vragen en klachten zijn : “Mijn huid is schilferig en zeer droog geworden, hoe kan ik dit het beste behandelen?” “Door chemotherapie is mijn haar broos en dun geworden, wat kan ik hier aan doen?” “Hoe krijg ik meer uitdrukking op mijn gezicht, nu ik geen wenkbrauwen meer heb?”

Vaak zijn met eenvoudige tips en adviezen veel van de klachten te verbeteren of te camoufleren. De organisatie Look good feel better geeft op een positieve manier praktische informatie en advies over uiterlijk verzorging bij kanker. Dit doen ze onder andere door het geven van workshops.