Kindermiddag

Kanker zet het leven op zijn kop. Van uzelf, uw partner en van uw (klein)kinderen. Ook bij uw (klein)kinderen kan het allerlei vragen, gedachten en emoties oproepen. Om uw (klein)kinderen hun vragen te laten stellen en te laten zien hoe een behandeling nu in zijn werk gaat, organiseren wij in samenwerking met het bestralingscentrum ZRTI 1x per maand een kinderinloopmiddag voor (klein)kinderen van (groot)ouders met kanker.

Op de dagverpleging van het Oncologie centrum beantwoorden de verpleegkundigen laagdrempelig de vragen van de kinderen, gaan we kleuren en tekenen, laten we de dagverpleging zien en nemen we samen een kijkje op het bestralingscentrum (ZRTI). Hier is het mogelijk voor kinderen en kleinkinderen om mee te kijken met de bestralingsbehandeling van papa, mama, opa of oma. Het ZRTI leent ook kinderboeken over bestraling uit en verkopen knuffels van kankerspoken. Deze knuffels kunnen voor kinderen troostend en helpend zijn.

Informatie over hoe u aan uw (klein)kinderen kunt vertellen wat er aan de hand is en hoe u hierover met hun in gesprek te gaan vindt u op onze website.

In samenwerking met de Bibliotheek van Nu hebben wij op het Oncologie Centrum ook een boekenkast ingericht met boeken voor kinderen. Neem hier ook eens een kijkje. 

 

Heeft u interesse om te komen naar de kindermiddag? Aanmelden kan via het e-mailadres: Planning-dagbehandeling-Oncologie-Centrum@bravis.nl. Graag hierbij vermelden wat de leeftijd van uw kind is en of er interesse is om ook bij het ZRTI te gaan kijken.

Hieronder vindt u een overzicht met data. De kindermiddag is van 16:30 tot 17:30 uur. 

Maandag 16 januari 2023
Maandag 13 februari 2023
Maandag 20 maart 2023
Maandag 17 april 2023
Maandag 15 mei 2023
Maandag 19 juni 2023
Maandag 18 september 2023
Maandag 16 oktober 2023
Maandag 20 november 2023