Kinder- en tiener informatiemiddag

Kanker zet het leven op zijn kop. Van uzelf, uw partner en van uw (klein)kinderen. Ook bij uw (klein)kinderen kan het allerlei vragen, gedachten en emoties oproepen. Om uw (klein)kinderen hun vragen te laten stellen en te laten zien hoe een behandeling nu in zijn werk gaat, organiseren wij in samenwerking met het bestralingscentrum ZRTI 1x per maand een inloopmiddag op het Oncologie centrum voor (klein)kinderen van (groot)ouders met kanker.

Op de dagverpleging van het Oncologie Centrum beantwoorden de verpleegkundigen laagdrempelig de vragen van de kinderen, gaan we kleuren en tekenen, laten we de dagverpleging zien, leer je hoe een infuus werkt , wat hoofdhuidkoeling kan doen, en nog veel meer. Daarna nemen we samen een kijkje op het bestralingscentrum (ZRTI). Het ZRTI leent ook kinderboeken over bestraling uit en verkoopt knuffels van kankerspoken. Deze knuffels kunnen voor kinderen troostend en helpend zijn.

Voor de tieners ( vanaf 13 jaar)  hebben we een leuk programma opgezet , passend bij deze leeftijdscategorie. Ook zij mogen aansluitend een kijkje gaan nemen bij het ZRTI. Neem je mobiele telefoon mee!

Informatie over hoe u aan uw (klein)kinderen kunt vertellen wat er aan de hand is en hoe u hierover met hun in gesprek te gaan vindt u op onze website.

In samenwerking met de "Bibliotheek van Nu " hebben wij op het Oncologie Centrum op de polikliniek een boekenkast ingericht  met boeken voor kinderen. Neem hier ook eens een kijkje. 

Heeft u interesse om te komen naar de kinder of tienermiddag?  Zie de data hieronder.  Aanmelden kan via het e-mailadres: Planning-dagbehandeling-Oncologie-Centrum@bravis.nl.  Graag hierbij vermelden wat de leeftijd van uw kind is ,en of er interesse is om ook bij het ZRTI te gaan kijken.

Hieronder vindt u een overzicht met data voor  2024

Maandag 29 januari tienermiddag

Maandag 26 februari kindermiddag

Maandag 25 maart kindermiddag

Maandag 6 mei kindermiddag

Maandag 27 mei tienermiddag

Maandag 24 juni kindermiddag

Maandag 26 augustus kindermiddag

Maandag 30 september tienermiddag

Maandag 28 oktober kindermiddag

Maandag 25 november kindermiddag 

 

Inloop OC 16:15 uur. 

Start OC 16:30 uur tot 17:15 uur.

Start ZRTI : 17:15 uur tot 17:45 uur.