Erfrecht

U wilt er liever niet bij stil staan dat u er straks mogelijk niet meer bent. Toch kan het rust geven dat alles goed geregeld is, mocht het moment toch daar zijn. Sommige mensen vinden het fijn om op tijd na te denken over de erfenis. Een erfenis bestaat uit alles wat iemand achter laat, zoals spaargeld, een eigen huis, sieraden en meubels. Maar ook eventuele schulden horen daarbij. 

Kijk voor meer informatie op www.notaris.nl

Is er geen testament, dan wordt de erfenis verdeeld volgens de regels van het erfrecht. De echtgenoot of geregistreerd partner en familieleden zijn dan de erfgenamen. Als u samenwoont, is uw partner geen erfgenaam, ook niet als u een samenlevingscontract heeft.

Wilt u niet dat uw erfenis volgens de wettelijke regels wordt verdeeld, dan kunt u bij de notaris een testament laten opmaken. Daarin mag u zelf kiezen wie u als erfgenaam wil aanwijzen.

Meer informatie vindt u in de brochure ‘hoe regel ik mijn nalatenschap’ (www.view.pubitas.com/knb/hoe-regel-ik-mijn-nalatenschap/page/1 of op www.notaris.nl. Via deze website kunt u ook een notaris zoeken bij u in de buurt.