Inloophuizen

Inloophuizen zijn ontmoetingscentra voor mensen met kanker en hun naasten. In deze centra worden ook activiteiten en lezingen aangeboden.

Inloophuis De Rose-Linde in Roosendaal

De Rose-Linde is een laagdrempelig, open huis voor mensen met kanker en hun naasten en biedt ondersteuning. Het aanbod van een Inloophuis wordt bepaald door de vraag vanuit de mensen zelf. Hun signalen komen terecht bij de vrijwilligers die het huis runnen. Deze vrijwilligers worden gesteund door de coördinator. Vrijwilligers werken als gastheer en gastvrouw, zij begeleiden activiteiten en zijn het centrale punt in de organisatie. De coördinator zorgt voor de planning, scholing, public relations, het organiseren van activiteiten etc.

De Rose-Linde biedt:

  • tijd en aandacht
  • informatie en advies
  • lotgenotencontact
  • activiteiten
  • een “veilige” ontmoetingsplaats

Stichting Het Getij in Ossendrecht en Bergen op Zoom.

Mensen met kanker of hun naasten kunnen in hun ziekteproces behoefte hebben aan lotgenotencontact. Het Getij is een ontmoetingsplaats voor iedereen die direct of indirect met kanker te maken krijgt. In Het Getij kan men even in een andere sfeer samenkomen, praten, informatie inwinnen, of activiteiten ondernemen die kunnen helpen om het leven met kanker vorm te geven.

In het Getij staan vrijwilligers klaar die de bezoekers goed mogelijk ondersteunen.

De Honingraad in Breda

De Honingraad geeft ondersteuning aan mensen met kanker en hun naasten. Dit doen zij door het aanbieden van allerlei activiteiten en het bevorderen van het contact tussen mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dit lotgenotencontact en deze wederzijdse herkenning draagt bij aan het verminderen van angst en heeft een positieve invloed op het gevoel van eigenwaarde.

De Honingraad richt zich op de zaken naast de medische behandeling. Het aanbod omvat creatieve activiteiten zoals schilderen, boetseren of speksteen bewerken. Ook kennen zij lichamelijke activiteiten zoals Nordic Walking en ontspanning in de vorm van mindfulness en massages. Zij beschikken over veel vrijwilligers, die deze activiteiten verzorgen.