Borstkanker

In het borstcentrum worden vrouwen (en mannen) gezien die zelf een afwijking in de borst hebben bemerkt. Ook wordt u door de huisarts verwezen voor verder onderzoek als er bij het bevolkingsonderzoek een afwijking is geconstateerd.

Vaak is er sprake van een goedaardige afwijking, maar jaarlijks wordt er in Nederland bij 17.000 vrouwen borstkanker geconstateerd. Dat betekent dat 1 op de 7 vrouwen in haar leven borstkanker, of een voorstadium hiervan, zal ontwikkelen.

Ook bij mannen kan borstkanker voorkomen. Dit wordt per jaar bij ongeveer 100 mannen ontdekt.

Het Bravis Oncologie Centrum beschikt over een speciaal Borst Centrum, waar alle expertise en toewijding aanwezig is om de juiste diagnose te stellen. Dit doen we waar mogelijk met snel-diagnostiek, zodat u binnen 24 uur een diagnose heeft. Dit lukt in veel gevallen, maar soms kan het nodig zijn extra onderzoek te doen. Is er borstkanker vastgesteld, dan stelt dit gespecialiseerde mammateam een behandelplan met u op.

De aanleg om borstkanker te krijgen kan erfelijk zijn. Mensen met zo’n aanleg hebben een grotere kans om borstkanker te krijgen. Dat wil niet zeggen dat iedereen met aanleg om borstkanker te krijgen ook daadwerkelijk borstkanker krijgt.

Meer informatie over borstkanker kunt u vinden op de volgende websites:

Nieuwste apparatuur


In het Bravis ziekenhuis maken we gebruik van de tomosynthese mammografie apparatuur. Tomosynthese is een moderne nieuwe techniek waarmee 3D-mammografiebeelden gemaakt kunnen worden.
Tijdens het maken van de foto's worden gedetailleerde opnames gemaakt, de tomosynthese. Tijdens de opname beweegt de buis over een hoek van 15 graden waarna de computer de beelden uitrekent in 1 mm plaatjes. De radioloog kan met deze methode borst zeer nauwkeurig onderzoeken.