Zingeving & inspiratie

Ruimte voor u

Veel mensen die moeten gaan leven met de diagnose kanker ervaren de behoefte aan ruimte, ruimte om even… Er verandert opeens zoveel in hun leven: een wirwar aan emoties en onzekerheid. Een agenda die opeens bepaald wordt door afspraken en behandelingen op poli's en in het ziekenhuis. Dat vraagt om ademruimte. Ruimte ook voor de vragen die op hen afkomen over hoe het verder moet, over de betekenis van het leven, over henzelf en hun naasten.

Misschien herkent u dit. Op het moment dat u of uw naaste een slechte uitslag kreeg, veranderde dat de stroom van uw leven. Zekerheden gingen overboord. Misschien kwamen er na verloop van tijd allerlei vragen in u op: ‘Hoe bied ik het hoofd aan angst en onzekerheid?, ‘Waarom overkomt mij dit?’, ‘Ben ik nog wel wie ik was?’ Misschien zijn dit de vragen die u zichzelf stelt. Deze vragen zijn groot en verdienen het dan ook om in alle rust gesteld te mogen worden. Het gaat immers om heel uw leven.

Zoeken naar waar u staat of hoe u kunt blijven staan in wat u overkomt, juist als u door ziekte uw houvast verliest, is het terrein van zingeving en spiritualiteit. Het is het zoeken naar wat helpt en wat kracht mag geven en kan geven.