Kindermiddag

Kanker zet het leven op zijn kop. Van uzelf, uw partner en van uw (klein)kinderen. Ook bij uw (klein)kinderen kan het allerlei vragen, gedachten en emoties oproepen. Om uw (klein)kinderen hun vragen te laten stellen en te laten zien hoe een behandeling nu in zijn werk gaat, organiseren wij in samenwerking met het bestralingscentrum ZRTI 1x per 2 maanden een kinderinloopmiddag voor (klein)kinderen van (groot)ouders met kanker.

kids-gc0ae1c079_1280.png

Op de dagverpleging van het Oncologie centrum beantwoorden de verpleegkundigen laagdrempelig de vragen van de kinderen, gaan we kleuren en tekenen, laten we de dagverpleging zien en nemen we samen een kijkje op het bestralingscentrum (ZRTI). Hier is het mogelijk voor kinderen en kleinkinderen om mee te kijken met de bestralingsbehandeling van papa, mama, opa of oma. Het ZRTI leent ook kinderboeken over bestraling uit en verkopen knuffels van kankerspoken. Deze knuffels kunnen voor kinderen troostend en helpend zijn.


Informatie over hoe u aan uw (klein)kinderen kunt vertellen wat er aan de hand
is en hoe u hierover met hun in gesprek te gaan vindt u op onze website.
 

In samenwerking met de Bibliotheek van Nu hebben wij op het oncologie Centrum ook een boekenkast ingericht met boeken voor kinderen. Neem hier ook eens een kijkje. 

Heeft u interesse om te komen naar de kindermiddag? De eerstvolgende datum is op maandag 15 november 2021. De volgende kindermiddag zal plaatsvinden in januari 2022. Er kunnen maximaal 8 kinderen per middag deelnemen.

Aanmelden kan via het volgende e-mailadres: Planning-dagbehandeling-Oncologie-Centrum@bravis.nl