Wat gebeurt er met de tumor terwijl ik alle onderzoeken onderga?

Bij de verdenking op kanker is er angst en onzekerheid, u wilt natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Uit medisch onderzoek blijkt dat een tumor al jaren aanwezig is voordat deze klachten veroorzaakt, ondanks dat het soms lijkt of de tumor er opeens is of heel veel klachten geeft. Onderzoek laat zien dat er in de wachttijd tot een behandeling niets gebeurt met de tumor.

In het Bravis Oncologie Centrum worden alle onderzoeken (zie hieronder) zo snel mogelijk verricht nadat u te horen heeft gekregen dat u mogelijk kanker heeft. Er wordt getracht de periode van onzekerheid zo kort mogelijk te houden. Toch is soms extra onderzoek nodig, waardoor een diagnose langer op zich laat wachten. Het is echter heel belangrijk om precies te weten om wat voor tumor het gaat, voordat er kan worden bepaald wat voor u de best mogelijke behandeling is. 

Nadat de diagnose is vastgesteld, wordt zo snel mogelijk met de behandeling gestart. Afhankelijk van uw behandeling, kan dat een aantal dagen zijn, maar soms ook een aantal weken. Dit heeft te maken het inplannen en voorbereiden van de behandelingen.

In het Bravis Oncologie Centrum wordt gestreefd naar een zo kort mogelijke wachttijd. Deze  blijft onder de landelijke norm die hiervoor is gesteld.