Schenking aan Bravis Oncologie Centrum maakt cirkel rond

Midden in de coronapandemie werden er in de tuin van het Oncologie Centrum van het Bravis ziekenhuis vijf stalen stoelen en een tafel geplaatst. Deze set werd geschonken door Stichting Josephine Arts. “Josephine was verpleegkundige in hart en nieren. In 2003 overleed ze aan de gevolgen van kanker. Door deze set te schenken aan het Oncologie Centrum is voor ons de cirkel rond”, vertelt Willem Dilven, bestuurslid Stichting Josephine Arts. Vrijdag 8 april werd de set officieel overhandigd aan Mariet Raatgever, zorgmanager van het Oncologie Centrum.

Schenking Oncologie - Bravia.png

“Ik vind het een prachtig gebaar”, vertelt Mariet. “Vanuit de hele dagverpleging heb je er goed zich op. En met de gedachte die achter de schenking zit, vind ik de set heel erg passen op de plek waar hij nu staat. ”  

Project Josephine
De coronapandemie was een voortdurende mentale belasting voor zorgmedewerkers en hun naasten. Stichting Josephine Arts wilde graag iets doen voor deze families en besloot het project ‘Josephine’ op te starten. “Via dit project willen we zorgmedewerkers en hun naasten professionele ondersteuning bieden als zij die nodig hebben”, legt Willem uit. Deze ondersteuning is verzorgd door ervaren systeem therapeuten van praktijk bij de Beuk uit Roosendaal en Euthopia uit Breda.

De geschonken tafel en de stoelen staan anderhalve meter van elkaar vandaan. Dit verwijst naar de gesprekken die tussen de families en de professionals gevoerd werden. In de coronapandemie werd dit gedaan op de anderhalve meter afstand. “Op 1,5 meter en toch verbonden” staat er dan ook op de tafel.

Wij bedanken Stichting Josephine Arts voor dit prachtige gebaar.

bankje schenking oncologie_.jpg