Even voorstellen: Pijnconsulent Lieneke van Leeuwen

 

Lieneke van Leeuwen is sinds 2008 werkzaam als een van de pijnconsulenten in het Bravis Pijncentrum. Lieneke richt zich voornamelijk op de Acute Pijnservice (APS) en telefonische consulten met vragen over bijvoorbeeld medicatie en pijnbehandelingen. Maar ook het behandelen van mensen met de Qutenza pleister bij perifere zenuwpijn is een van haar expertises.

 

Lieneke foto.jpg

Als pijnconsulent zet Lieneke zich in voor een optimale behandeling van de pijnklachten van onder andere oncologische patiënten. Daar gebruikt ze diverse technieken en medicijnen voor. Maar naast haar werk als pijnconsulent heeft Lieneke ook de opleiding ‘Integrative Medicine zorgverlener en leefstijlcoach’ gevolgd. Integrative Medicine gaat uit van het gegeven dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. “Hierdoor kreeg ik nog meer plezier en perspectief in mijn werk en hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de behandeling en begeleiding van de mensen met langdurige en/of oncologische pijn. Ook met het oog op de komst van het nieuwe Bravis ziekenhuis”.

 

Positieve gezondheid

Integrative Medicine vertoont veel overeenkomsten met de principes van Positieve Gezondheid, een concept wat in 2012 is ontwikkeld door arts en onderzoeker Machteld Huber. Ook binnen het Bravis ziekenhuis is Positieve Gezondheid belangrijk. Met Lieneke haar achtergrond is het dus ook niet gek dat zij een van de ambassadeurs van dit project binnen Bravis is. “Ik wil collega’s bewust maken dat het werken vanuit Positieve Gezondheid voordelen heeft voor zowel de patiënt als medewerker. Want met het project wordt niet alleen de patiënt in zijn eigen kracht gezet, het heeft ook nog eens een positieve invloed op de eigen werktevredenheid".