Bravis receptenboekjes

Receptenboekjes vol met recepten en tips voor oncologiepatiënten met een verminderde eetlust of een zogenaamde "smaakhandicap".

Receptenboekje_Oncologie_Breed.jpg

Het komt geregeld voor dat de eetlust van oncologie patiënten door hun behandeling wordt verminderd. Ook kan het zijn dat er een zogeheten ‘smaakhandicap’ ontstaat, denk hierbij bijvoorbeeld aan slikproblemen, verandering in smaak of het niet meer kunnen proeven van bepaalde smaken. Hierdoor eten sommige Oncologiepatiënten minder en krijgen zo onvoldoende eiwitten binnen. Om deze patiënten toch wat aan te laten sterken biedt het Oncologie Centrum op de dagbehandeling een aantal speciale eiwitrijke hapjes aan. Deze hapjes vallen goed in de smaak en patiënten vragen regelmatig om recepten, zodat ze de hapjes ook thuis kunnen namaken. Zo is het idee ontstaan om de recepten te bundelen tot een receptenboekje. 

 

 

De recepten uit het boekje zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen zonder kanker. Het hele gezin kan dus gezellig mee eten. Soms kan het zijn dat een recept aangepast moet worden om aan de persoonlijke (smaak)situatie van de patiënt te voldoen. Hiervoor kunnen zij terecht bij de diëtisten van het Oncologie Centrum. De diëtisten kijken en denken graag mee met patiënten, zodat zij op een prettige manier kunnen blijven eten.

Receptenboek

Receptenboek zomereditie