Look Good...Feel better

Regelmatig vinden in de beide inloophuizen (Het Getij en De Rose-Linde) workshops Look Good...Feel Better plaats. Tijdens de workshops krijgen patiënten met kanker tips en adviezen over de verzorging van de huid en make-up.

 

Look good... feel better.jpg

Naast lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan ook het uiterlijk van mensen behoorlijk veranderen. Met eenvoudige tips en adviezen zijn veel van de uiterlijke klachten vaak te verminderen of te camoufleren. Speciaal getrainde schoonheids- specialisten, visagisten en haarwerkers (kappers) helpen de deelnemers bij huidverzorging, make-up, een haarwerk of alternatieven. De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook meteen een beter gevoel geeft. En dat is precies het doel van de stichting Look Good...Feel Better. 


Workshop

Tijdens de Look Good...Feel Better workshop wordt op een positieve manier praktische informatie en advies gegeven over uiterlijke verzorging bij kanker. De workshops zijn bestemd voor zowel vrouwen als mannen tijdens of (recent) na hun behandeling. Er is steeds ruimte voor maximaal 12 personen. 
Gedurende twee uur laten speciaal getrainde schoonheidsspecialisten en visagisten zien op welke manier deelnemers hun huid het beste kunnen verzorgen en welke make-up het beste bij hen past. Een haarwerker/kapper laat zien welke mogelijkheden pruiken bieden en er is gelegenheid te experimenteren met sjaals en andere alternatieven.

Filmpje

Omdat beelden meer zeggen dan woorden vertellen Jennefer, Kim en Ingeborg in een korte film wat de workshop voor ze heeft betekend.

Aanmelden

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Belangstellenden voor volgende workshops kunnen zich aanmelden via het Bravis ziekenhuis en vragen naar de oncologieverpleegkundige. De workshop is georganiseerd door De Stichting Look Good…Feel Better. Voor meer informatie over de Stichting kunt u kijken op de website: www.lookgoodfeelbetter.nl

Aanmelden kan via de oncologie verpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis: 088 - 70 68 382 of oncologieverpleegkundige@bravis.nl. 
De workshops worden mogelijk gemaakt door vrijwilligers die zich belangeloos voor het programma inzetten en dankzij de bijdrage van de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.