Kanker raakt het hele gezin

Inloophuis de Rose-Linde aan de Langdonk 5 in Roosendaal biedt regelmatig lezingen aan. Op maandag 27 maart staan de reacties centraal van kinderen, waarvan één van de ouders de diagnose kanker heeft gekregen. De avond is georganiseerd in samenwerking met het Bravis Oncologie Centrum.

kind-en-oncologie.jpg

Kanker raakt niet alleen de patiënt maar het hele gezin. Ouders worden geconfronteerd met emoties, vragen en gedachten die niet gemakkelijk zijn in een periode die toch al zwaar is.

Elk gezin is anders

Aan de ene kant wil je je kinderen een zo veilig en beschut mogelijk huis bieden. Aan de andere kant moet het gezin leven met de onzekerheden die kanker met zich meebrengt. Niemand kan vertellen hoe je dat moet doen. Elk gezin is anders en elk kind reageert op zijn eigen wijze.

Helpen

Tijdens deze avond wordt getoond hoe kinderen kunnen reageren en worden handvatten aangereikt die kunnen helpen bij de begeleiding van kinderen in deze periode. Lian ter Heijden van Orthopedagogische Praktijk Jaxie verzorgt de lezing en er is gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Inlopen

Inlopen kan vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Net zoals alle andere lezingen is ook deze bijeenkomst gratis.