Wie kan u helpen?

Als u het niet meer alleen aan kan en het moeilijk hebt zijn er diverse professionals bij wie u terecht kunt:

Life coach

De life coach in het Oncologie centrum is het aanspreekpunt voor u vanaf het moment dat u de diagnose kanker krijgt. U zal door haar intensief begeleid worden. Tijdens het spreekuur krijgt u uitgebreide informatie over uw (chemo) behandelingen en kunt u uw verhaal kwijt. Ook zij kan handvatten bieden om u en uw gezin zo goed mogelijk door deze zware periode heen te slepen.

Maatschappelijk werker

U kunt hier terecht bij vragen en problemen die de diagnose kanker met zich meebrengt. Dit kunnen praktische vragen zijn die te maken hebben met uw werk of financiën maar ook vragen die te maken hebben met emoties en de gevolgen van de ziekte voor uw naasten, zoals uw gezin.  De begeleiding kan kort of langdurend zijn en kan poliklinisch plaatsvinden. Ook de maatschappelijk werker is gevestigd in het oncologisch centrum.

Psycholoog

Als u de verwerking van de ziekte erg moeilijk vindt en merkt dat u met uw eigen gezin en familie niet verder komt kan een psycholoog u hulp bieden. Een psycholoog kan u bijvoorbeeld helpen om te gaan met spanning die de ziekte teweeg brengt. In het oncologisch centrum werken wij met verschillende disciplines onder een dak. U kunt bij uw behandeld arts of life coach aangeven dat u gebruik wilt maken van een psycholoog.